Вступ до іспанських університетів

Сторінка 2

Вартість навчання в державному університеті, залежно від обраної спеціальності, обходиться в 700-2000 євро в рік, у сумі - від 3000 до 10000 євро в рік. Вартість магістратури - від 1000 до 7000 євро в рік. Одержати стипендії в Іспанії практично нереально, оскільки багато вузів просто не в змозі платити за навчання.

Вартість навчання, як правило, включає в себе заняття, користування університетською бібліотекою (за невеликі гроші зроблять читацький квиток), комп'ютерами, лінгафонними кабінетами, лабораторіями, підручниками й книгами. Додатково доводиться платити за словники і якщо необхідно за додаткові заняття по іспанській. Групові заняття дешевше індивідуальних. Вартість години індивідуального уроку приблизно 15-20 євро.

В Іспанії існує обов'язкова страховка для студентів, що ще не досягли 28-літнього віку. Вона звичайно включається в загальну суму оплати за навчання.

В Іспанії одержати житло від університету досить проблематично. Особливо у великих вузах. У Мадриді, Барселоні, Севільї - найдорожчих містах Іспанії - поширена форма спільного, пайового використання житлової площі декількома студентами. Для тих, кому цей варіант за якимись причинами не підходить, є можливість проживання в іспанській родині. В багатьох іспанських містах існують туристичні бази для молоді. Їхні адреси завжди можна знайти в довіднику "Red Espanola de Albergues Juveniles". Витрати на оплату житла звичайно в середньому становлять 240 євро на місяць, на харчування й транспорт - 150 євро на місяць. В Іспанії їжа недорога і якісна. За 7 - 12 євро можна перекусити в будь-якому ресторанчику середньої руки.

Підготовка до від'їзду:

Іспанське посольство вимагає, щоб всі документи подавав безпосередньо той, хто звертається за запитом про візу. Кількість документів і сам процес одержання візи залежить від терміну, на який вступник їде вчитися. Якщо строк менш 30 днів, то віза видається туристична із правом на навчання. Ця віза зобов'язує повернутися в Україну по закінченні терміну дії.

Короткострокова студентська віза видається у випадку, якщо строк перебування в Іспанії менше 90 днів; довгострокова студентська віза видається якщо плани на навчання в Іспанії набагато серйозніші. У кожному разі для одержання короткострокової студентської візи або довгострокової студентської візи обов'язково потрібне запрошення від навчального центра, складене за особливою формою, підтвердження про зарахування на курс, із вказівкою типу проживання й курсу. Якщо ж є бажання продовжити своє навчання в Іспанії, то крім основного пакета документів, необхідна також медична довідка, довідка про несудимість і документи про оплату курсу.

Спочатку Консульством видається віза на в'їзд в Іспанію, що дійсна 3 місяці. За цей час студентові необхідно подати документи на вид на проживання. У цьому випадку довідка на проживання продовжується на весь період заняття.

Страницы: 1 2 



Уміння роботи з різними джерелами інформації
Дуже важливим елементом в семінарі є вміння в процесі роботи застосовувати різні форми записів. Якою б міцною не була ваша пам’ять, цілком покладатися на неї не можна – іноді вона може підвести. Її н ...

Підвищення кваліфікації вчителів та їх атестація
Професійна підготовка вчителя не закінчується у стінах педагогічного навчального закладу. Вона продовжується протягом усієї професійної діяльності педагога. Відповідно до планів підвищення кваліфікац ...

Читання як вид навчальної діяльності

Громадянська освіта

Читання - основний засіб навчання, інструмент пізнання навколишнього світу. >>>

Copyright © 2018 - All Rights Reserved - www.pedahohikam.net